קורס מסחר למתחילים

כריית מטבעות דיגיטליים: איך מתחילים?
Ethereum (ETH) - מדריך מלא לאתריום

Ethereum (ETH) – מדריך מלא לאתריום

אתריום היא פלטפורמת קוד-פתוח המבוססת על טכנולוגיית בלוקצ'יין ("שרשרת בלוקים"). היא מאפשרת כריתת חוזים חכמים ושימוש ביישומים מבוזרים. זהו ללא ספק המטבע המבוזר הנפוץ השני מבחינה טכנולוגית. הוא נוצר בסוף שנת 2013 על-ידי ויטליק בוטרין, חוקר ומתכנת קריפטוגרפי.

תוכן עניינים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב vk
שיתוף ב odnoklassniki
שיתוף ב telegram
אתריום היא פלטפורמת קוד-פתוח המבוססת על טכנולוגיית בלוקצ'יין ("שרשרת בלוקים"). היא מאפשרת כריתת חוזים חכמים ושימוש ביישומים מבוזרים. זהו ללא ספק המטבע המבוזר הנפוץ השני מבחינה טכנולוגית. הוא נוצר בסוף שנת 2013 על-ידי ויטליק בוטרין, חוקר ומתכנת קריפטוגרפי.
תוך זמן קצר לאחר הופעתה של טכנולוגיית בלוקצ'יין בוצעו בה חידושים משמעותיים. החידושים הללו הם הבסיס של המטבע המבוזר הפנומנלי בשם אתריום. גם אתריום מבוסס על פלטפורמת בלוקצ'יין. משמעות הדבר היא שהוא מבוזר לחלוטין. אתריום היא למעשה פלטפורמת קוד פתוח, מה שמאפשר למפתחים לתרום לקוד המקור שלו. אנו מקווים מאוד שהמאמר הזה עם מדריך לאתריום למתחילים יגלה לכם דברים חדשים, ואחרי קריאתו תדעו יותר ותבינו את העקרונות הבסיסיים של אתריום.

ETH - נתוני מסחר בזמן אמת

אתריום הוא החידוש המשמעותי השני בתחום של מטבעות מבוזרים, אחרי השקת ביטקוין.

ההבדל העיקרי בין הביטקוין לאתריום הוא שהביטקוין נתפס כמטבע דיגיטלי, ואילו אתריום היא פלטפורמה מבוזרת המעניקה למתכנתים בסיס שמאפשר ליצור כסף דיגיטלי, בו ניתן להשתמש במערכת סליקה כאמצעי לתשלום עבור מוצרים ושירותים.

אמנם גם האתריום וגם הביטקוין מנצלים את העוצמה של טכנולוגיית יומן מבוזר כדי לשמור על האופי המבוזר שלהם, על שקיפות ועל אבטחה, אבל יש הבדלים טכניים רבים ביניהם.

בואו נראה במה האתריום שונה מהביטקוין.

ההבדלים בין אתריום לביטקוין

ברמת העיקרון, גם ביטקוין וגם אתריום הם מטבעות מבוזרים, אבל הם פותחו מתוך מטרות שונות.  


ביטקוין הוא מערכת להעברת מזומנים אלקטרונית בשיטת "עמית לעמית" שנועדה במיוחד לביצוע תשלומים או לשימוש כאפיק השקעה רווחי. ואילו אתריום היא פלטפורמה רב-תכליתית שנועדה לקדם חוזים חכמים ויישומי רשת מבוזרים.

אבל מה אופק הצמיחה של אתריום? בואו נראה.

ETH - מחשבון המרה

סקירה כללית של אתריום

אם אתם מעוניינים לפתח יישומים מבוזרים תוך ניצול הפוטנציאל של טכנולוגיית בלוקצ'יין, אתם זקוקים לפלטפורמת הפצה ממוחשבת המבוססת על בלוקצ'יין עם קוד פתוח. וכאן העוצמה של אתריום נכנסת לתמונה.

לפני הופעתו של אתריום היו ליישומים מבוססי בלוקצ'יין מעט מאוד שימושים בעולם האמיתי. ביטקוין וכל המטבעות המבוזרים האחרים יכולים לשמש רק בתור אמצעי תשלום, לעומת כסף הפיאט המסורתי.

ויטליק בוטרין הגה את הרעיון של אתריום כדי לאפשר למפתחים לכתוב תוכנות מחשב יעילות מאוד תוך שימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין. הוא השתמש באותם הפרוטוקולים של בלוקצ'יין ששימשו בפיתוח ביטקוין, כדי לענות על הצרכים של אנשים רבים ככל האפשר, מעבר להנפקת מטבעות.

חוזים חכמים

בפשטות, חוזה חכם הוא חוזה ממוחשב בין שני עמיתים. זהו חוזה המתבצע באופן אוטומטי לאחר שמתקיים התנאי שנקבע. נוסף על כך, החוזה החכם מטפל בכל הקשור לאכיפה, לניהול, לביצועים ולתשלום.

 

כדי לבצע חוזים חכמים ולעסוק בסחר צריך להצטייד באסימון. מיותר לציין כי אתריום חסר ערך ללא מטבע מבוזר.

המטבע המבוזר אתריום

אתריום מבוסס על האסימון המובנה שלו, בו ניתן להשתמש לשתי מטרות עיקריות:

  • על מנת לבצע פעולות ביישומים מבוססי אתריום ולשמור על אבטחת הפלטפורמה מפני תוכנות ופעולות זדוניות, חובה לשלם באת'ר (מטבע וירטואלי קריפטוגרפי).
  • פלטפורמת אתריום משתמשת באותו מנגנון התגמול כמו הביטקוין. היא מציעה לכורים שתורמים לפעילות הרשת אתריום תמריץ בצורה של המטבע שלה, האת'ר.

 

כדי לבצע חישובים בהצלחה, אתריום משתמשת במנגנון תמחור המבוסס על "גז" ("דלק") שנצרך לאחר ביצוע חוזה.

גז באתריום

צריך לשלם על כל פעולה שמתבצעת בבלוקצ'יין של אתריום. אם מחיר הגז נקוב באת'ר, אז הכורה יגבה את הסכום הנקוב כמחיר הגז עבור ביצוע העסקה.

סיכום

בהתחשב בפריצות הדרך הטכנולוגיות האחרונות בתחום הבלוקצ'יין, ניתן לסכם כי יש לאתריום פוטנציאל צמיחה מבטיח מאוד בעתיד הנראה לעין.

מאמרים נוספים שנבחרו בשבילך
ממשלת אוקרינה פנה אל העולם הגדול וביקשה מכל האנשים שרוצים לתמוך במאבק שלה נגד רוסיה להירתם ולתרום מטבעות דיגיטליות. תוך כמה ימים הממשלה גייסה יותר מ-42 מיליון דולר בתרומות של מטבעות קריפטו. כל הפרטים על הגיוס
הרבה ישראלים נרתמים למלחמה המתרחשת באוקרינה ורוצים לעזור ולתרום בכל דרך אפשרית. לפני כמה ימים הממשל האוקריני פנה לכל מחזיקי הקריפטו בעולם וביקשו לתמוך במאבק האוקריני באמצעות תרומה במטבעות קריפטו. בסמוך לזה גורמים זדוניים התחילו להפיץ נכסים דיגיטליים ומטבעות שלכאורה נועדו לתמיכה באוקרינה, אבל בעצם מדובר בסקאם ויכול לעלות לכם ביוקר. כך תשמרו על הכסף הדיגיטלי שלכם.
ארנקי החומרה של לדג׳ר (Ledger) מאפשרים פתרון יעיל נגד תקיפות הסייבר וגנבות פיזיות של הכסף שלכם. הארנק משלב בין פתרונות תוכנה מבוססי IT עם רכיבי חומרה פיזיים. בכתבה זאת אנחנו נסקור עבורכם את מוצרי החברה